Shiki Colors Theme

Nog maar een paar dagen geleden had ik hier enthousiast geschreven over het Dust-Cold thema. Inmiddels heeft dat (fraaie) thema plaats gemaakt voor iets compleet anders: Shiki-Colors. Er is een script voorhanden genaamd ColorizeMe-Shiki (de 3e downloadoptie) en die heb ik gebruikt. En dat heeft een behoorlijke impact.

Het zorgt ervoor dat je corpsgrootte wordt verlaagd. (van 10 naar 8). Zelf vind ik dat niet een voordeel en dus heb ik handmatig die grootte weer aangepast. Dit thema komt daarnaast in verschillende variaties, ieder met eigen icons en wallpaper. Dankzij het script komt er een keurige optie in je “systeemgereedschap menu” te staan waarmee je het thema kan verwijderen upgraden of waarmee je op die manier de kleuren kan veranderen.

De presentatie is erg fraai. Het lijkt eigenlijk wel een beetje op KDE. Dat komt ondermeer door de wallpaper (denk ik) en door de fraaie schaduwwerking die het paneel heeft gekregen.

Het is natuurlijk maar weer afwachten hoe lang dit thema favoriet blijft (ja, het gaat soms snel) maar ik geef het een goede kans. Mijn voorkeur gaat overigens uit naar de blauwe variant (Brave).

7 gedachten over “Shiki Colors Theme”

  1. Echt? Mooi he? Door de dunne vensterkaders is vooral het kijken naar een film in een venster heel mooi. Ook de schaduw die het daarbij werpt, de illusie van diepte..erg mooi!

  2. Heb dit geinstalleerd, maar vind het niet mooi.
    Heb echter die opties niet in m’n menu gekregen, en wil eigenlijk wel graag het gele pakket weer verwijderen. Hoe doe ik dit nu?

  3. Kwam zojuist weer eens via andere website dit artikel tegen en laat ik dan maar meteen eens roepen dat ik nog steeds met dit thema werk. Voorlopig is dit dus een blijvertje gebleken.

Reacties zijn gesloten.