MITV Channel Switcher for IVTV

Op IRC (#digiplace) komt regelmatig lordnoid even langs. Een gewaardeerde bezoeker. Niet in de laatste plaats omdat hij een prima applicatie heeft geschreven voor een al lang sluimerend ongemak.

Als je namelijk van achter je Linux desktop naar televisie wilt kijken met een Hauppauge PVR kaart dan moet je (uiteraard) een commando geven om van kanaal te kunnen veranderen. Natuurlijk is het dan niet zo lastig om zelf een scriptje te schrijven voor elke beschikbare zender. Maar je moet het script dan oproepen vanuit een terminal of met behulp van Alt-F2 en je moet alle zenders uit je hoofd weten te vinden.

Dat ongemak is nu voorbij. Op miTV Channel Switcher for IVTV is te lezen hoe je dat moet doen. Het is de eenvoud zelf. En zo hoort het ook. Ik heb het nu standaard in mijn panel opgenomen. Bedankt Milan!

miTV
miTV
miTV Channel switcher
miTV Channel switcher

1 gedachte over “MITV Channel Switcher for IVTV”

  1. Inderdaad een mooi en bruikbaar iniatief!

    Ook wil ik jullie attenderen op het programma TV-Viewer van C. Saedelaere. Helaas is het niet mogelijk om frequenties te scannen of in te voeren. Binnen afzienbare tijd komt hier verandering in en gaat de maker dit inbouwen. Daarnaast wil hij in de toekomst ook telelext en radio-support gaan ondersteunen.
    Voor verdere info:
    http://home.arcor.de/saedelaere/index_eng.html
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=763698

Reacties zijn gesloten.