Squeezebox

Vandaag is bij Digiplace een Logitech Squeezebox neergezet.

3670.1.0

Een Squeezebox is een zgn. netwerk-muziekspeler. Je sluit die speler aan op je audio installatie. Dankzij een draadloze netwerkverbinding wordt die speler ook opgenomen in je computernetwerk.

Met behulp van serversoftware (waar een Debian/Ubuntu package voor wordt aangeboden) wordt de communicatie tussen je netwerk en de speler verzorgd. Dat werkt uitstekend. Er zijn welliswaar een paar zaken die je in de gaten moet houden, maar daar kom ik binnenkort uitgebreid op terug.

De combinatie van Ubuntu en de Squeezebox is 100% in orde en zal nog het nodige plezier gaan opleveren. Blijf daar Digiplace maar voor volgen. Maar nu, lieve luisteraars, moet ik toch echt weer even terug naar mijn luidsprekers.

1 gedachte over “Squeezebox”

  1. Interessant apparaat. Ik heb zelf een Freecom Musicpal die qua functionaliteit in de buurt komt. Alleen bij de Musicpal wordt geen Linux software meegeleverd. Dit is niet echt een groot probleem aangezien de Musicpal gebruik maakt van het UPnP AV Mediaserver protocol. Dit protocol wordt door diverse Linux software ondersteund.
    Qua hardware valt me op dat dit apparaat een afstandsbediening heeft en ook een digitale audio-uitgang. Verder is dit apparaat een onderdeel van een heel systeem waarbij je meerdere apparaten in een netwerk kunt hebben.
    Wat ik een gemis vind van de Musicpal is dat deze geen Ogg afspeelt. Prettig daarentegen is de bediening (erg intuitief met een grote draaiknop) en het feit dat je de Musicpal zelf kan hacken: hij draait Linux en je kunt via SSH inloggen.
    Al met al ben ik erg blij met de Musicpal naast mijn werkplek, aangesloten op een stereo versterker. De Squeezebox lijkt me een goede kandidaat voor de woonkamer.

Reacties zijn gesloten.