BSD Magazine in de problemen

Wie al wat langer met Linux speelt loopt vroeg of laat tegen het broertje of zusje aan: BSD. De overeenkomsten met Linux maken het experimenteren met BSD niet ingewikkeld en dan kun je kennis maken met een complete open source werkomgeving. Het zwaartepunt van de ontwikkeling van BSD ligt vooral aan de serverkant, maar FreeBSD en het daarop gebaseerde PC-BSD zijn prima werkplekomgevingen. Het grootste nadeel is wellicht dat de BSD-gemeenschappen niet zo te koop lopen met de voordelen van hun besturingssysteem.

Daar kwam vorig jaar wat verandering in met de lancering van een nieuw tijdschrift, BSD Magazine. Het blad kreeg een mix van verhalen, zodat het zowel voor beginnende gebruikers als de meer ervaren ‘hackers’ interessant kon zijn. Op de website staan wat artikelen die gedownload kunnen worden. Dit is op dit moment het enige tijdschrift over BSD.

Het blad is helaas in de problemen gekomen. Nieuwe tijdschriften hebben het ongetwijfeld moeilijk in economisch wat krappere tijden. En – zo heb ik begrepen – de distributie in de Verenigde Staten liep niet helemaal lekker. Deze week kwam het bericht dat het na dit weekend over en sluiten is, tenzij de verkoopcijfers van de actuele uitgave een flinke impuls kregen.

De BSD gemeenschap is daar op verschillende manieren op ingesprongen. De eerste signalen zijn positief en als de impuls zo doorlopt heeft het blad de kans als PDF-uitgave door te kunnen. Het bedrijf iXsystems probeert vervolgens de distributie van BSD Magazine in de VS over te nemen. iXsystems leunt zwaar op FreeBSD en ondersteunt de ontwikkeling van PC-BSD.

Het blad verschijnt viermaal per jaar en een abonnement kost 30 euro (of 20 euro voor een PDF abonnement). Kortom, denk er even over na. Familie moet je helpen, toch?

1 reactie op “BSD Magazine in de problemen”

  1. Hoi!

    Goed initiatief! Ik kan uit ervaring (als 1 van de schrijvers) zeggen dat er hele interessante artikelen instaan, met allerlei nuttige weetjes en dat soort dingen. Het zou eeuwig zonde zijn als BSD Magazine niet meer beschikbaar zou zijn.

    Groetjes,
    Remko

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top