HTC Magic

Gisteren is bij Digiplace de Vodafone HTC Magic afgeleverd. Daarmee is een nieuw onderwerp “geboren” voor op Digiplace want die HTC Magic draait op Android. Een open source platform voor mobiele telefoons gebaseerd op Linux en Java. De eerste ervaringen zijn bijzonder positief.

magic_black_large_def

Niet zozeer omwille van de telefoon overigens. Het gebruik van het touchscreen is b.v. nog even wennen. Het tikken valt mij soms zwaar maar ook de zichtbaarheid in het daglicht valt een beetje tegen. Maar dat zijn kleine ongemakken die weg vallen bij het platform zelf.

Net als bij de iPhone zijn er honderden applicaties te downloaden. En die zijn als Linux desktop gebruiker ook heel zinvol te gebruiken. Zo is mijn telefoon meteen een grafische afstandbediening geworden voor mijn Squeezebox.

Je kan met behulp van VNC viewer de controle over je desktop overnemen. Met een VLC remote toepassing kan je  audio en video streamen vanaf je desktop én je kan ook Banshee aansturen met behulp van een andere Android toepassing.

En dat is nog maar een kleine greep uit het assortiment. De komende dagen ga ik intensief e.e.a. uitproberen en dat is een feest kan ik je vast verklappen.

5 gedachten over “HTC Magic”

 1. Ben benieuwd naar de bevindingen. Ik overweeg ook dit toestel te nemen en android lijkt me ook een erg fijn OS.

 2. Gefeliciteerd! Lijkt me een mooie telefoon. Ik heb eigenlijk 2 vraagjes:

  In hoeverre mis je het toetsenbord?
  In hoeverre is deze telefoon open source? Kun je zonder meer zelf software ervoor schrijven of moet je een key hebben zoals bij Nokia of Apple?

  Het lijkt me een goede kandidaat als opvolger van mijn Nokia E71. Ik gebruik veel Google-applicaties (mail, agenda, chat) en de integratie is natuurlijk fantastisch.

 3. Wilbert schreef:

  In hoeverre mis je het toetsenbord?

  Die mis ik nog wel, maar het went ook wel weer snel. Het grootste nadeel is eigenlijk dat je altijd twee handen nodig hebt. Voorheen kon ik op mijn Nokia N958GB met een hand de telefoon bedienen en zelfs sms versturen etc. De duim was voldoende om e.e.a. te bewerkstelligen. Dat lukt niet meer op een dergelijke telefoon.

  In hoeverre is deze telefoon open source? Kun je zonder meer zelf software ervoor schrijven of moet je een key hebben zoals bij Nokia of Apple?

  Deze telefoon is 100% open source. Je kan de SDK gewoon downloaden. Binnenkort verschijnt een review van mijn hand en daarin meer informatie over Android en haar achtergronden.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven