Absolute Theme & icons

Een van de leuke dingen op een Linux desktop is het vermogen om zelf te bepalen hoe je die desktop wilt vormgeven. Nog even los van elementaire keuzes of je gebruik maakt van Gnome, KDE, XFCE etc.  Want welke bureaubladmanager je ook gebruikt, alles is aan te passen.

Toen Ubuntu met 10.04 en later met 10.10 kwam was ik verrukt van de nieuwe vormgeving. Inmiddels ben ik gewend aan de knoppen links. Maar als ik ze alsnog rechts wil hebben is dat zo veranderd. Het standaard thema dat Ubuntu nu aanbiedt is ook erg fraai. Maar naar verloop van tijd zoek ik dan toch weer iets anders. Onlangs heb ik even gespeeld met Elementary, maar ik vond toch die kleuren iets te flets.

Op dit moment heb ik daarom gekozen voor een ander fraai thema onder Gnome: Absolute. Daarbij maak ik dan ook gebruik van de hierbij aanbevolen iconenset: Absolute Icons. De resultaten mogen er zijn.

Nautilus heeft ook een makeover gekregen. Daarvoor heb ik gebruik gemaakt van een hack onder de naam Elementary. Inmiddels begreep ik dat er een betere versie van te verkrijgen is dus ik blijf nog even roepen dat ik daar op terugkom. Meer informatie is overigens te vinden bij Web UPD8.

1 gedachte over “Absolute Theme & icons”

Reacties zijn gesloten.