Gnome 2.24 is uitgebracht

Gnome 2.24 is verschenen. De releasenotes van Gnome 2.24 zijn ook al te lezen in het Nederlands en laten een aantal nieuwe features zien.

Het lijkt er b.v. op dat de Empathy Instant Messenger de rol van Pidgin heeft overgenomen.

Emphaty Instant Messenger
Emphaty Instant Messenger

De actiebalk heeft nu meer ingebouwde mogelijkheden en is b.v. ook geschikt gemaakt voor Twitter ondersteuning. Er zijn sowieso nieuwe applets verschenen, nieuwe wallpapers en tabs voor onder Nautilus.

Er zijn nog meer veranderingen doorgevoerd natuurlijk. Bugs zijn alsnog opgelost, er is een hele goede bijdrage geleverd voor de vertalingen en..afijn..lees die release notes er maar even op na.

Het is allemaal prachtig en ik popel om straks een stabiele versie van Gnome te gebruiken onder Ubuntu Intrepid. Maar er is toch ook een licht gevoel van… “is dit alles”. Dat komt waarschijnlijk omdat bij KDE zoveel nieuwe dingen worden ontwikkeld. Die kunnen mij overigens tot op heden niet verleiden om over te stappen, maar toch…het begint een klein beetje te knagen.

2 gedachten over “Gnome 2.24 is uitgebracht”

  1. Ik kan niet zeggen dat ik de keuze om Pidgin in te wisselen voor Empathy een gelukkige vind. Pidigin is een stuk volwassener en verder doorontwikkeld. Bij een redelijke recente blik op Empathy was ik behoorlijk ‘underimpressed’ en was het zeker niet stabiel.

    Jammer.

  2. Ik denk niet dat je daar veel last van hoeft te hebben. Gnome heeft altijd haar eigen keuzes gemaakt. Denk aan b.v. Epiphany en die webbrowser kom je toch ook niet veel default tegen in een Gnome distributie. Ik werk nu even met Intrepid in Virtuele omgeveving en daar is Pidgin ook nog gewoon de default IM client. Pidgin wordt ook ondersteund in de fast user switch applet dus ik geloof niet dat Pidgin hoeft te worden afgeschreven.

    Ik had Intrepid al eerder geprobeerd maar zie nu wel meer volwassenheid in haar huidige fase.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven