Jubileum: 10 jaar Ubuntu voor Digiplace

linuxhandboekMijn 1e ervaringen met Linux kwamen bij het in gebruik nemen van Red Hat 6.0. Daarbij geholpen door een dik handboek uit 2000 van maar liefst 1000 pagina’s.  Laat ik maar verklappen dat het toen nog heel erg lastig ging. Er was bijvoorbeeld nog geen adsl of kabelinternet beschikbaar en dus moest je vooral zorgen dat je inbelmodem goed werd ondersteund.

Dankzij Red Hat 7.3 (met wederom een bijbehorend dik boek) begon ik wat enthousiaster te worden maar het was Mandrake die mijn desktop wist te ontsluiten voor dagelijks gebruik.

Oktober 2005 – Oktober 2015

In oktober 2005 kwam Ubuntu 5.10 op de markt. Ubuntu had al veel  aandacht gekregen van Linux desktop gebruikers. Onvrede over Mandriva (Mandrake was samengegaan met het Braziliaanse Connectiva) hebben mij toen het beslissende zetje gegeven. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en kijk ik terug op 10 jaar Ubuntu. Er zijn wel eens korte uitstapjes geweest naar Fedora, Mint, Arch, Manjaro en Elementary maar vooralsnog is Ubuntu de primaire keuze.

 

3 gedachten over “Jubileum: 10 jaar Ubuntu voor Digiplace”

    1. En jij dan Wiepske? Dat zal dan toch ook 10 jaar Ubuntu zijn denk ik? Jij was ook eerst met Mandrake/Mandriva bezig toch? We moeten het maar vieren. Bij jou of bij mij? Dronken worden achter het scherm. Ik heb er nu al zin in.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top