6 gedachten over “Mededelingen gebied”

 1. Het zou toch eigenlijk mogelijk moeten zijn om (bijv. ala Windows) enkele onnodige iconen te verbergen (denk aan Network Manager en nog veel meer afhankelijk van persoonlijke voorkeuren) en zichtbaar te kunnen maken met een enkele muisklik voor die enkele keer dat je ze nodig hebt.

 2. Als ik me goed herinner (heb het al een tijdje niet meer gebruikt) is dat in kde mogelijk, in gnome heb ik die optie nog nooit kunnen vinden, maar het zou wel prettig zijn soms ja.

  Eén van de eerste dingen die ik altijd doe na installatie is die fast user switch applet eruit halen. Ik ben toch de enige die gebruikt maakt van deze computer. Dat scheelt al een hoop ruimte.

 3. Marcel schreef:

  Eén van de eerste dingen die ik altijd doe na installatie is die fast user switch applet eruit halen. Ik ben toch de enige die gebruikt maakt van deze computer.

  Dat was ook altijd een van mijn eerste acties. Maar nu is de fast user switch applet voorzien van een aantal extra’s. Die extra’s maken het nuttig om de applet toch maar te behouden. Zo kan je nu afmelden, restart en uitzetten hier regelen. Maar ook het initiëren van een gastsessie. En je kan je status voor Pidgin en/of Empathy hier instellen. Tot slot kan je de naam veranderen in een heel klein icoontje zodat e.e.a. minder ruimte inneemt.

 4. Ok, dat wist ik niet, ik moet eerlijk bekennen dat ik ook geen gebruik maak van pidgin of empathy (gebruik emesene svn) maar ik zal deze functionaliteit zeker nader bekijken als ik eenmaal ben overgestapt naar intrepid.

 5. Ik heb inmiddels Thwirl (Adobe Air) en Liferea ook nog een plekkie gegeven. Thwirl is overigens perfect! Wel weer een voordeel van 32 bits Ubuntu dat ik weer met Adobe Air kan werken.

 6. Het grappige wat ik heb ervaren is dat mijn systeem niet echt trager wordt met al die icoontjes (bij mij is het ook aardig vol idd). Terwijl mijn ervaring met winxp dat net andersom was (en btw ik ben geen xp hater!)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven