S.M.A.R.T.

Een onschuldig testritje met de live cd vanFedora 11 (Preview versie) leverde meteen deze waarschuwing op:

screenshot-palimpsest-disk-utility

screenshot-ata-smart-attributes

Ik moet zeggen dat ik niet blij werd van die waarschuwing. Maar ik was wel verrast door deze mogelijkheid van de Fedora Live cd. Ik ben nu dus bezig met het overpompen van mijn data naar een andere computer in mijn netwerk. En er ligt inmiddels een nieuwe harde schijf klaar van maar liefst 1 TB. Een gewaarschuwd mens telt voor twee 🙂

6 gedachten over “S.M.A.R.T.”

  1. En is je HD321KJ al onderweg naar de dichtsbijzijnde Samsung dealer?

  2. Leuk, dankzij de open sourceheid komt ie waarschijnlijk ook wel in Ubuntu (als ie er al niet in zit – devicekit zit al wel in de Jaunty en Karmic repo’s).

  3. @ ikkefc3

    Nee, die schijf is niet onderweg naar een Samsung dealer. Zoals je mogelijk al kon zien aan het plaatje is de melding nog niet al te alarmerend. De schijf is behoorlijk intensief gebruikt en gaat alsnog zijn weg vinden als tweede harddisk in mijn ikbenstil computer. Ik ga nog wel even kijken hoe ik het beste de schijf kan prepareren zodat de levensvatbaarheid kan worden verlengd. En dan gaat die schijf worden gebruikt voor het installeren van een tweede (en derde?) linux besturingssyteem. Een experimenteer schijf als het ware.

  4. jos, die schijf gaat nog wel mee als je even een utility om de bad sectoren te vlaggen, Daarna weer formatteren en hij is weer helemaal ok.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven