Nvidia 180.51

Vanaf de start heb ik onder Ubuntu 9.04 problemen ondervonden met de kwaliteit van het “plaatje”. Het leek wel of er een kleurzweem zat om de letters. Het was gewoon niet de kwaliteit die ik b.v. gewend was onder vorige versies van Ubuntu. Ik heb verschillende instellingen uitgeprobeerd maar helemaal goed kreeg ik het nooit.

Zojuist heb ik een andere oplossing uitgeprobeerd. Ik heb de standaard 180.44 driver voor mijn NVIDIA kaart uitgeschakeld en handmatig versie 180.51 gedownload en geinstalleerd. En het lijkt er op (ik moet nog wat langer testen) dat het probleem is opgelost! De beeldopbouw is nu goed en de snelheid is verbeterd.

schermafdruk-nvidia-x-server-settings18051

Qua werkwijze heb ik dezelfde methode gebruikt zoals eerder op Digiplace beschreven.

Een paar kantekeningen bij deze aanpassing: Ik werk op dit moment met de 32 bits versie van Ubuntu 9.04 en gebruik deze hardware.

4 gedachten over “Nvidia 180.51”

 1. Ik heb nu twee keer meegemaakt dat een upgrade van 173 naar 180 (180.44?) mislukte. Beide keren met een dual screen setup. Ik ben toen teruggegaan naar 1.73.
  Ik denk dat ik even wacht totdat deze versie opduikt in de repositories. Je mag toch aannemen dat dat binnen aanzienlijke tijd gebeurt?

 2. jos, nog even een opmerking. De driver werkt uiteraard, maar je moet niet vergeten voor dat je begint alle nvidia driver en toe behoren weg te halen. Want als je dat niet doet gaat er veel fout en gaat het niet goed werken. Als alles weg is en dan install nieuwe driver werkt hij direct. plus je compiz.
  groet wiep

 3. Wiep schreef:

  De driver werkt uiteraard, maar je moet niet vergeten voor dat je begint alle nvidia driver en toe behoren weg te halen.

  Ik had al geschreven Ik heb de standaard 180.44 driver voor mijn NVIDIA kaart uitgeschakeld maar het kan inderdaad geen kwaad om dat nog een keer te benadrukken. Thx.

 4. Is het nou ook zo dat je die nieuwe driver opnieuw moet installeren iedere keer dat je een kernel update binnenkrijgt via de package manager?
  Niet dat dat heel vaak gebeurt, maar toch.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven