Ubuntu 16.04 brengt Unity Launcher naar beneden

Nou…je krijgt de optie om die launcher naar beneden te brengen. Ik zou het niet doen, maar er is schijnbaar behoefte aan. Als je werkt met een bijgewerkte versie van Ubuntu 16.04 dan open je een termimal en voert dit commando in:

gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Bottom

En je brengt vervolgens de launcher weer naar links met:

gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Left

Unity naar de bodem

 

(bron: http://news.softpedia.com/news/it-s-official-ubuntu-16-04-lts-now-lets-you-move-the-unity-launcher-to-bottom-501932.shtml)

2 gedachten over “Ubuntu 16.04 brengt Unity Launcher naar beneden”

  1. Leo van der Lee

    Ik heb 16.04 er op staan maar ik heb wel een probleem met mijn scanner Brother DCP-145c die krijg ik niet aan de gang printer wel, in voorgaande distro’s was het geen probleem. Ik heb precies gedaan volgens de instructies van Brother maar ik denk dat er in de structuur van het systeem iets is veranderd.
    Misschien weet u de oplossing?

  2. Dag leo,

    Ik heb altijd bewust gekozen voor printers van HP omdat de standaard meegeleverde driver onder de meeste LInux systemen gewoon werken. Ik heb dus geen ervaring met jouw printer. Maar ik heb wel informatie gezocht en mogelijk gevonden waar je wat aan hebt. Op https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsPrintersBrother staat bijvoorbeeld dat het werkt als je scant als root en er wordt verwezen naar bepaalde handleidingen. Hopelijk kan je daar wat mee?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven