Digiplace: gestopt met Linux en toch weer terug?

In maart 2022 schreef ik dat het Digiplace Linux weblog zou gaan stoppen. En sindsdien is het ook stil gebleven. De redenen daarvoor zijn gepubliceerd in het artikel DIGIPLACE STOPT MET LINUX

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. Mijn Linux desktop is vervangen voor een Apple Mac mini, mijn Android telefoon voor een iPhone en een iPad Air bewijst al jaren goede diensten. Met een steeds slechter zicht weet ik mij te redden met deze Apple apparaten. Alles wordt keurig met elkaar gesynchroniseerd en ik heb de Apple toegankelijkheidsopties nu redelijk onder de knie. Niet zoals ik van te voren had verwacht overigens. En daarom pas ik nu de Digiplace website aan. 

Mijn ervaringen als slechtziende gebruiker kan ik hier gaan optekenen. Ik hoop daarmee ook andere mensen te kunnen helpen. En hoewel ik heel erg blij en tevreden ben met de switch naar het Apple ecosysteem mis ik Linux toch ook wel heel erg. En dus heb ik toch weer Ubuntu geïnstalleerd op mijn antieke Dell XPS 13 laptop (met een extern groot scherm). En daarmee kan ik ook wel weer eens wat ervaringen optekenen over het gebruik van Linux. 

Kortom…. ‘we gaan het zien” 😉

Scroll naar boven