Classic Gnome (bijna) weer terug

Op de website van WEBUPD8 is 2 november een artikel verschenen die verstokte Gnome 2.* gebruikers blij gaat maken. Uit dat artikel blijkt namelijk dat de Indicator Applet geschikt is gemaakt voor Gnome 3.0

Dat wil dus zeggen dat je nu (bijna) de klassieke Gnome 2 vormgeving én functionaliteit terug kan krijgen onder Ubuntu 11.10. Dus met twee panels én met daarin de applets die je graag wil zien.

Je kan nu eenvoudig een applicatie uit het menu naar een plek op het paneel verslepen én met alt-rechtermuisknop weer laten verwijderen. Ook applets zoals “Netspeed” zijn weer op deze manier in ere te herstellen. Het ziet er naar uit dat deze functionaliteit standaard in Ubuntu 12.04 zal worden aangeboden.

Het verdient wel aanbeveling om een ander thema te gebruiken. In het artikel op Webupd8.org zijn alle noodzakelijke commando’s terug te vinden om e.e.a. voor elkaar te krijgen.

Er zijn nog wel een paar ruwe randjes aan deze oplossing. Zo heb ik nu twee luidspreker applets, de menufunctie “voorkeuren” is nu verplaatst naar verschillende onderdelen onder Toepassingen én de handige (compiz) mogelijkheden om je vensters te verplaatsen zijn nu niet meer beschikbaar. Maar dat neemt niet weg dat voor een aantal gebruikers deze oplossing wel eens een dankbare uitweg kan zijn voor Gnome Shell en/of Unity.

Scroll naar boven