Aanpassingen categorie & rss

Logo DigiplaceOp Digiplace wordt geschreven over het gebruik van het GNU/Linux besturingssysteem voor op je computer. Maar eigenlijk werd er bijna altijd geschreven over één specifieke distributie: Ubuntu.

En nog steeds wordt Ubuntu met veel enthousiasme gebruikt op verschillende machines. En daar zal dan ook regelmatig een artikel over verschijnen. Maar op mijn desktop computer gaat voorlopig Fedora de scepter zwaaien.

Door deze ontwikkeling worden binnenkort wijzigingen doorgevoerd in de categorie indeling van Digiplace. Daardoor kan je straks veel gerichter berichten volgen over je favoriete distributie. Elke categorie heeft zijn eigen rss feed dus mocht je Digiplace volgen via een rss feed dan kan je nu ook kiezen voor een specifieke categorie.

Nieuwe rss feeds:

Algemeen: https://www.digiplace.nl/feed

Ubuntu: https://www.digiplace.nl/category/ubuntu/feed/

Fedora: https://www.digiplace.nl/category/fedora/feed/

etc. etc.

 

2 gedachten over “Aanpassingen categorie & rss”

 1. Ik ben wel benieuwd naar je ervaringen met Fedora. De laatste 5 jaar of zo ben ik exclusief met Ubuntu en Mint aan de rit geweest. Fedora deed het ’toen’ bij mij niet goed.

  Ik zal je postings over Fedora volgen.

  Met welke DE onder Fedora ga je aan de rit?
  Is er een equivalent voor Ubuntu’s PPA, zodat specifieke apps ook binnen Fedora gedraaid kunnen worden of moet je die uit source aanmaken?

  Groetjes,

  Alain

  1. Hallo Alain, leuk dat je hebt gereageerd. Ik werk onder Fedora met GNOME Shell. Ik had onder Ubuntu ook al gekozen voor Ubuntu GNOME maar had gaandeweg het idee dat Ubuntu niet met de laatste ontwikkelingen mee liep én voor bepaalde onderdelen haar eigen keuzes heeft gemaakt. Dat blijkt overigens te kloppen. Fedora werkt onder FC 20 met een volledige versie van GNOME Shell waar Ubuntu GNOME op onderdelen nog werkt met 3.6. Ook worden zaken als bijv. de screensaver beter onder Fedora uitgevoerd. Je hoeft onder Fedora maar xscreensavers te intstalleren met alle toeters en bellen en dan werkt het meteen en geïntegreerd onder GNOME Shell. Iets wat bij Ubuntu zeker niet het geval is.

   Er zijn geen ppa’s voor Fedora maar wel degelijk gelijkwaardige mogelijken. Denk aan http://sourceforge.net/projects/postinstaller/ of aan http://satya164.github.io/fedy/ hoewel dit feitelijk scripts zijn die jou het werk uit handen halen. En je hebt natuurlijk oplossingen als http://rpm.pbone.net/ etc.

   Ik ben zelf nog aan het experimenteren (ik wil een zo’n schoon mogelijk systeem) en kom daar binnenkort dus uitgebreid op terug.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven