Alltray Gwibber

Het is mogelijk om de Ubuntu Lucid versie van Gwibber te installeren onder Ubuntu Karmic. Daarvoor download en installeer je simpelweg b.v. de bestanden zoals je kan vinden op Ubuntu Package Search. Dan beschik je over de nieuwe features die Gwibber absoluut te bieden heeft. Maar omdat je nog onder Karmic werkt is de integratie met je panel niet optimaal. Het grootste bezwaar is dat je Gwibber afsluit als je het wegklikt.

Dat is op te lossen met het installeren van Alltray. Deze applicatie kan je gewoon installeren vanuit Synaptic of met sudo apt-get install alltray.

AllTray is a program you can use on Unix-like systems such as GNU/Linux or FreeBSD running the X Window System to dock any application which doesn’t have a native tray icon into the system tray/notification area. AllTray works with many desktop environments and window managers, including Metacity on GNOME, KWin on KDE and OpenBox, both standalone and with GNOME or KDE

Als je dan vervolgens je starter van Gwibber aanpast dan krijg je weer keurig een functionerende Gwibber dock in je paneel.

2 gedachten over “Alltray Gwibber”

  1. Ik vind het juist enorm fijn dat ie ook echt afsluit als ik op afsluiten druk. Het vervelende vind ik wel dat “Gwibber” in GNOME Do nu opeens de voorkeuren opent ipv Gwibber.

  2. Ik weet niet wat iedereen zo leuk vindt aan Gwibber. Het is in mijn ogen niet vooruit te branden en crasht vaak. Ik heb liever Twitux of Choqok.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven