HTC Desire HD “upgrade”

Naast een HTC Sensation die is voorzien van een custom rom,  bezit ik ook nog een HTC Desire HD. Gewoon standaard, niet geroot, niet voorzien van een custom rom. De belangrijkste reden om dat niet te doen was de te verwachten upgrade naar Android 4.0. Maar zoals inmiddels bekend gaat dat feest niet door voor de HTC Desire HD. Op de website van Androidworld.nl wordt keurig uitgelegd waarom dat is. Maar toch zal het voor veel mensen een teleurstelling hebben opgeleverd.

Nou is dat verder geen probleem voor mij, ook de HTC Desire HD is immers te voorzien van een custom Rom. Maar is dat wel nodig? Ik ben eens gaan zoeken naar een andere oplossing. Een oplossing die zonder risico’s is uit voeren en toch een compleet andere ervaring gaat opleveren. En dat is gelukt met behulp van GO for Android.

Door Go Launcher EX en aanverwante software te installeren krijg je een compleet andere telefoon. Je scrollt nu horizontaal door je apps, je krijgt fantastische widgets, prachtige thema’s en beduidend betere software voor bellen, sms’n en ga zo maar door. De met deze launcher opgedane ervaring is zelfs zo goed dat ik mijn HTC Desire HD weer prefereer boven mijn geroote en van custom rom voorziene Sensation. Het grote scherm, de omvang en de uitstraling van mijn hernieuwde Desire HD zijn een lust voor het oog én levert een echte vooruitgang t.o.v. de meegeleverde schil van HTC Sense.

Kortom..warm aanbevolen voor teleurgestelde HTC Desire HD bezitters. Hieronder wat screenshots. Het gebruikte thema is afkomstig van de Samsung Galaxy III.

 

 

4 gedachten over “HTC Desire HD “upgrade””

 1. Ik heb het ook eens geinstalleerd, maar eigenlijk ook gelijk verwijderd.
  Het werkt perfect hoor!
  Maar ik heb wel het idee dat je telefoon “gekaapt”wordt apps worden uit een eigen store aangeboden, en dan weet ik niet precies wat ze nog meer met de telfoon kunnen

 2. Heb ik ook, maar dan met Ubuntu theme. Leuk is dat je op je “desktop”folder kan creeeren met daarin meerdere apps. Ik gebruik cyanogen 7.2 met Go launcher ex.

 3. Wel, kan een van jullie precies aangeven hoe e.e.a. in zijn werk gaat? En, niet minder belangrijk, werkt het allemaal? Ik bedoel wifi, bluetooth, GPS….

  Wanneer ik op de link klik waar Digiplace het allemaal vandaan heeft, kom ik op een pagina terecht waar het een “doolhof” is…m.a.w. ik kom zo niet verder….

  1. Hallo Henk,

   Je Android telefoon is standaard voorzien van een launcher. Dat is bij de HTC Desire HD de Sense omgeving. Je kan in Google Play echter andere Launchers installeren. Zoek naar Go Launcher Ex en installeer dat programma (en gewenste add ons die je vanzelf gaat tegenkomen als je de Launcher gebruikt). Eenmaal geinstalleerd hoef je maar op de HOME te klikken om Go te activeren. Je kan het beste ook even : Home Switcher / Manager installeren. Daarmee kan je makkelijker switchen tussen Sense of Go. Dat maakt het wat prettiger om terug te keren naar Sense mocht GO je niet bevallen. Overigens kan dat ook zonder zo’n hulp programma, maar zo te lezen kan je wel wat hulp gebruiken. Veel plezier.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven