Linux Mint 15 – Mate

Al jaren wordt de loftrompet geblazen over Linux Mint. In mei van dit jaar kwam versie 15 beschikbaar. Gebaseerd op Ubuntu 13.04 en helaas met een beperkte houdbaarheidsdatum. Zoals gebruikelijk komt Linux Mint in meerdere smaken. Los van de XFCE en KDE variant zijn natuurlijk de eigen ontwikkelde Cinnamon en Mate de smaakmakers van Linux Mint. Cinnamon is gebouwd op Gnome 3 en Mate grijpt terug naar Gnome 2.

De afgelopen dagen heb ik zitten experimenteren met zowel Cinnamon als Mate. En op basis van die experimenten heb ik besloten om eens met Linux Mint 15 Mate te gaan werken. Het is nog te vroeg om daar nu al een waardeoordeel over uit te spreken, maar dat zal binnenkort ongetwijfeld gebeuren.  De 1e indruk is in ieder geval positief. Veel zaken die onder Gnome3/Unity waren verdwenen zijn weer beschikbaar. Maar laat ik niet vooruit lopen op mijn bevindingen. Daar kom ik graag uitgebreid op terug.

Linux Mint 15 Mate

 

4 gedachten over “Linux Mint 15 – Mate”

  1. Ben eigenlijk benieuwd waarom al snel voor Mate gekozen is. Kan er een vergelijking tussen de pro’s en contra’s van Cinnamon en Mate worden gegeven?

    1. De reden waarom voor Mate is gekozen is eigenlijk om puur nostalgische redenen. Het brengt 100% de vertrouwde Gnome 2 omgeving terug met alles wat ik voorheen gewend was te gebruiken. Inmiddels ben ik een een paar dagen verder en probeer ik mijn bevindingen binnenkort hier te verwoorden. Nog even geduld. 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven