Upgrade Desktop computer

Vandaag is met behulp van (lees: dankzij) Wiep Radsma mijn computer volledig overhoop gegooid. Het (micro-atx) moederbord (een Asus P8H67-M EVO) werd vervangen voor een Gigabyte ATX bord (GA-Z77-D3H), mijn Nexus 450 voeding werd opgeschaald naar een modulaire MS-Tech voeding van 750 watt en de Boxed cpu cooler van mijn Intel i7 2600 werd vervangen voor een Artic Freezer 7.

Omdat op het oude Micro-ATX bord de videokaart vlak naast mijn hauppauge tv card zat was er nauwelijks koeling op de GPU. Die situatie wordt natuurlijk meteen opgelost met het plaatsen van een groter ATX bord. Tevens is in de kast een case voor hdd’s verwijderd waardoor de intake van de front fan rechtstreeks over de grafische kaart wordt gestuurd. Dankzij de modulaire voeding zijn sowieso minder kabels aan boord en de kabels die er moeten zijn worden allemaal achter de backplate omgeleid waardoor de kast van binnen een optimale airflow heeft verkregen.

Daarnaast werden de ventilatoren nu via het moederbord aangesloten i.p.v. rechtstreeks op de voeding waardoor ze kunnen reageren op de geregistreerde sensor warmte. Er zijn wel meer zaken aangepast maar waar het vooral om gaat is dat de temperatuur van de cpu, gpu en moederbord hierdoor drastisch is verlaagd. Niet alleen in rust maar ook onder een zware belasting blijft alles zeer koel en met de responsieve fans is de kast ook fluisterstil geworden.

Digiplace hardware WR Mod

De foto’s zijn niet van de beste kwaliteit maar links is de oude situatie en helemaal rechts ziet dat er allemaal toch wel een heel stuk beter uit.

Update: nog wat extra foto’s:

DSC_3996.geschaald

DSC_4001.geschaald

temps-040613

 

Scroll naar boven