Logitech Illuminated Keyboard

Als je veel tijd achter een computer doorbrengt kan je maar beter goed voor jezelf zorgen. Met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik altijd geprobeerd om goede hardware te gebruiken. Mijn IKBENSTIL Ubuntu PC is daar natuurlijk een uitstekend voorbeeld van. Die computer is opgebouwd uit 1e klas componenten. Een mooi beeldscherm van Samsung maakt het plaatje compleet. Maar op het gebied van de bediening heb ik mijzelf tekort gedaan.

Vandaag kwam namelijk een nieuw toetsenbord mijn werkkamer binnen. De Logitech Illuminated Keyboard. Een keyboard met een werkelijk verbluffende vormgeving. Het werd mij meteen duidelijk dat ik deze beslissing veel eerder had moeten nemen.972610

Het is een toetsenbord waarbij de toetsen zijn verlicht. Niet de toets zelf, of de onderliggende ruimte, maar uitsluitend de letters, cijfers en leestekens.

illuminated_keyboard_cut-away-1

Die verlichting is instelbaar in 3 verschillende gradaties. Dat levert een bijzonder goed leesbaar toetsenbord op.

972710

De uitvoering is sowieso oogverblindend. Een prachtige zwarte uitvoering met een comfortabele ondersteuning voor je pols. Een toetsenbord met een FN toets om meerdere toetscombinaties mogelijk te maken. Uiteraard voorzien van alle gangbare multimediatoetsen. Een doorzichtig kunststof rand geeft dit bord een extra luxe uitstraling. Opvallend detail is de geringe diepte van dit toetsenbord: 9 mm!9729101

Afijn…een duidelijk voorbeeld van liefde op het 1e gezicht. Maar hoe werkt het onder mijn Ubuntu desktop? Nou daar kan ik duidelijk over zijn: geweldig!

Op dit toetsenbord kan ik b.v.  heel snel met 10 vingers blind tikken. Dat kon ik niet op mijn vorige toetsenbord. De toetsaanslag is zoals je bij een goede laptop gewend bent. Comfortabel en vooral heel erg stil. Alleen jammer dat de Europese versie een kleine linker shift toets heeft gekregen. Zelf kan ik daar prima meer overweg, maar het was wel weer even wennen om blind die plek te raken.

logitechilluminatedkeyboard01

Verder werkt het natuurlijk meteen vanuit de doos. Waarom je onder Windows altijd een aparte cd moet installeren is mij een raadsel. Je moet dit toetsenbord natuurlijk wel aansluiten op een USB 2.0 aansluiting anders gaat je verlichting niet werken.

Warm aanbevolen.

6 gedachten over “Logitech Illuminated Keyboard”

 1. Maar… Werkt ie ook lekker bij Frets on Fire? Dat is uiteindelijk natuurlijk het belangrijkste 😉

  Dat levert een bijzonder goed leesbaar toetsenbord op.

  Op dit toetsenbord kan ik b.v. heel snel met 10 vingers blind tikken.

  😉

 2. Ik ben ook al een tijdje stilletjes op zoek naar een relaxed toetsenbord. Deze heeft zeker de looks! Mijn huidige G5 heeft ook wel goede looks maar begint op te raken. Vind de prijs van de Illuminated nog wel wat aan de hoge kant, maar wellicht issie het geld waard 🙂

 3. Het is een prachtig ding!
  Welke toetsenbord indeling gebruik je precies? Ik zie onder toetsenbordeigenschappen dit model niet staan. En ‘mis’ ook de optie om precies hetzelfde toetsenbord in te stellen(lang Del toets bv). Alles werkt wel, vandaar ‘mis’ 😉

  Grt,
  Fabio

  1. Ha die Fabio. Dat toetsenbord gebruik ik alleen maar onder Linux (Ubuntu) dus meer ervaringen heb ik niet. Ingesteld als VS alternatief Internationaal (voormalig us_intl). Daarmee werkt alles 100% correct. Inclusief de FN toetscombinaties zoals opstarten mail, browser, fast forward muziek etc.

   1. Hoi Jos, ik doelde op de ‘merk’ instelling die boven de toetsenbord instelling zit. Je kunt daar kiezen voor merk & type, zag deze er niet tussen staan. Ik had verwacht dat daar voor een merk kiezen gevolgen heeft voor de grafische weergave van het toetsenbord in het landinstellingen scherm(waar de layout nu iets anders is dan die van het toetsenbord).
    Maar het werkt allemaal, dus niet erg spannend.
    Oja, uiteraard linux 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven