Digiplace II

Na jaren gewerkt te hebben met Pivot als weblog software is Digiplace nu gestart met de voorbereidingen voor een release onder WordPress. Dat heeft nogal wat consequenties. Pivot heeft bijvoorbeeld in haar huidige versie geen mysql database in gebruik. En de exportmogelijkheden naar WordPress zijn zeer beperkt.

Daarom start Digiplace helemaal opnieuw. Althans vanaf het 1e artikel in deze WordPress variant. Want alle (bijna 1000) artikelen van Digiplace onder Pivot blijven natuurlijk bestaan. Je vindt een link daarvoor in het menu.

De komende dagen zal er nog worden gewerkt aan vormgeving en techniek. Auteurs moeten nog een login krijgen etc. etc. Als alles klaar is wordt e.e.a. op de server aangepast en gaat Digiplace II van start.

4 gedachten over “Digiplace II”

  1. Nice! WordPress is inderdaad op dit moment volgens mij een van de meest geschikte weblog pakketten. Ik heb er ook een beetje mee zitten experimenteren; Blogger posts kun je er wel naar importeren, dus dat ga ik waarschijnlijk binnenkort even doen voor m’n ouwe Avec Pinguin blogje. Wie weet begin ik daar ooit nog weer es wat op te zetten.

    Wat betreft migratie: je kunt het altijd nog zelf oplossen. Doe je waarschijnlijk gelijk een hoop mensen een plezier mee (als je het online beschikbaar stelt). Dit heb ik een tijd geleden ook gedaan door een Blogger2Drupal script te schrijven dat de toenmalige Blogger posts naar het toenmalige Drupal kon converteren (inmiddels is in beide systemen zoveel veranderd dat het niet meer werkt). Het is wat smerig werk (rechtstreeks met de database aan de gang), maar de voldoening is groot als het lukt kan ik je vertellen.

  2. Vandaag is de oude website van de server gehaald. Het was te gedateerd en te lang niet onderhouden. Scheelt ook een heleboel ruimte. Er komt mogelijk nog een mirror op eigen server.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven