Google Chrome Dev Build incl. Flash support

Google heeft helaas nog geen stabiele versie van Google Chrome voor Linux afgeleverd. Er is wel een zgn. developers build beschikbaar maar het wordt niet aangeraden die te gebruiken.

This is an in-progress build of Google Chrome on Linux.
We are still working on many pieces, in particular:
Plugins (e.g. Flash) are partway implemented and will cause frequent crashes. Use –enable-plugins to turn them on if you’re ok with that; the browser is otherwise quite stable
Printing
Other parts of the browser are notably incomplete, poorly tuned and broken. User beware!

In de praktijk is het echter best goed te doen om eens te kijken naar wat er aan zit te komen. Ik zal Chrome niet gebruiken als mijn standaardbrowser maar het is zeker boeiend om eens te kijken hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen. Maar dan wél met ondersteuning voor Flash.

google_chrome1Download een .deb pakket voor je 32 of 64 bits uitvoering van Ubuntu. Installeer dat pakket met behulp van GDebi en vervolgens kan je Chrome opstarten vanuit het Internet menu. Echter nog steeds zonder ondersteuning van Flash.

Daarvoor moet je de volgende stappen  uitvoeren in je terminal:

sudo mkdir /opt/google/chrome/plugins/
cd /opt/google/chrome/plugins/
sudo ln -s /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so

Met die commando’s wordt een plugins map aangemaakt, waar je vervolgens naar toe gaat om dan een symlink te plaatsen die verwijst naar de reguliere plek waar jouw flashplugin staat ingesteld.

Vervolgens pas je de menu ingang aan waarmee je Chrome opstart. Er moet nu namelijk een toevoeging worden gemaakt die de flash plugin ook laat functioneren. Dat doe je door dit commando te plaatsen in het eigenschappen veld van de starter (Systeem-Voorkeuren-Hoofdmenu):

/opt/google/chrome/google-chrome --enable-plugins %U

chrome040809

Vanaf dat moment is het toch wel leuk om te spelen met deze -inderdaad- zeer snelle browser.

chromeinactie

Bron: http://www.clububuntu.com/2009/08/installing-google-chrome-from-deb-file.html

9 gedachten over “Google Chrome Dev Build incl. Flash support”

 1. Ik gebruik al een tijdje Chromium van de Ubuntu PPA voor Chromium (https://launchpad.net/~chromium-daily/+archive/ppa) Daarin is het zonder die terminal stappen mogelijk om Flash te gebruiken.
  Ook is het leuk om met de rechter muisknop op de lege ruimte naast de tabs te klikken en dan in te stellen dat hij net als op windows niet de system title bar en vensters moet gebruiken, dit scheelt schermruimte. Vooral op mijn eeepc vind ik chromium prettig browsen, omdat hij grafisch veel sneller is dan Firefox (op de nVidia Geforce 7600GT merk je dat denk ik een stuk minder dan op de Intel GMA 950).

  1. Nope…dat is niet meer. Kijk maar eens op hun website. Je herkent het meteen…die pagina met die storende advertentie.

    1. Er staat toch echt:

     Update: Due to lack of time, lack of technical support, and despite repeated requests with no feedback, I sadly had to discontinue the AdSweep project. You can still download it and tweak the source code to your needs if you know how to do so. I will no longer remove ads on demand. Thanks to those who have helped me.

 2. Ja, het project is een tijdje geleden gestopt (een paar weken geleden), maar het werkt daarom niet minder, alleen wordt het script niet meer constant getweaked.

 3. Of lukt het je niet om te installeren?
  Je moet het bestand adsweep.user.js in de map /home//.config/chromium/Default/User Scripts/
  zetten en Chromium starten met:
  chromium-browser –enable-user-scripts

  1. Ik gebruik FF als browser en kijk naar ontwikkelingen van Chrome. Anders verwoord…geen belangstelling voor adsweep.

 4. Ik gebruik ook de PPA en toen ik las over Flash-support kon ik gewoon chromium-browser --enable-plugins draaien en toen werkte het. Een stuk makkelijker, dus 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven