Linux Computers

Als je op zoek bent naar een computer die geschikt is voor een GNU/Linux besturingssysteem dan was de spoeling redelijk dun. De meeste ‘standaard’ computerzaken verkopen computers die zijn voorzien van een Microsoft Windows licentie. En daar heeft (gelukkig) niet iedereen belangstelling voor. In september 2011 kwam OSS Computers op de markt.

Het vrije alternatief voor Windows of  OSX

Het gaat hier om een webshop van de stichting OSS Computers die als doel heeft gesteld om open source software (OSS) bekender te maken. De stichting heeft geen winstoogmerk en zal de eventuele winsten ten gunste van de ‘open source’ gemeenschap beschikbaar stellen.

Als je dan als gebruiker van open source software een nieuwe computer nodig hebt dan is het wat mij betreft volstrekt logisch om ook te gaan kijken bij deze webshop.

Linux Computers

Op 1 mei jl. is echter de naamgeving van de webshop veranderd. Met de oude naam werd de indruk gewekt dat de webshop in OSS (Brabant) was gevestigd. En niet iedereen is bekend met de -voor ons bekende- term OSS.

De stichting OSS Computers heeft als doel om open source software (OSS) bekender te maken en heeft daarbij o.a. een webshop geopend. De naam van de webshop was ‘OSS Computers’. Over het algemeen weten de meesten mensen niet wat open source software (OSS) inhoud. De webshop verkoopt computers met OSS, maar het is naar onze mening niet heel belangrijk of de klanten weten wat ‘open source software’ is. Het is vooral belangrijk dat het gebruikt wordt.

Tevens spreken veel klanten de naam ‘OSS Computers’ uit zoals de plaatsnaam ‘Oss’ in de gemeente brabant.

Als je dus ook bent geïnteresseerd in nieuwe hardware en een vertrouwd adres zoekt waar je computers kan verkrijgen met Ubuntu 12.04 als besturingssysteem dan moet je zeker ook kijken bij de webwinkel van Linux Computers.

2 reacties op “Linux Computers”

 1. Dergelijke webshops bestaan al wat langer, neem bijvoorbeeld
  hettes.nl Al sinds een paar jaar bestel ik daar naar volle tevredenheid mijn laptops, desktops en randapparatuur. De service en aftersales zijn prima in orde en ik kan iedereen die site aanraden.

  1. Je hebt natuurlijk gelijk. Ik schreef dan ook “logisch om OOK te gaan kijken bij deze webshop” En als je kijkt naar de Blogroll van Digiplace dan zal je zien dat ook daar (al heel lang) een link staat vermeld naar Hettes.

   Er is echter wel een verschil te vermelden. Hettes is een winkel met -volgens mij- commerciële doelstellingen. Niks mis mee, begrijp mij goed a.u.b.!
   Linux Computers vloeit echter voort vanuit een stichting en heeft een puur ideële doelstelling. Zie daarvoor http://linuxcomputers.nl/content/4-over-de-stichting-oss-computers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top